_اپیلاسیون با شیو کردن
سادهترین و یکی از ارزانترین روشهای اپیلاسیون شیو کردن است که البته سبب تحریک پوست، جوش حتی خون آمدن شده و ضمنا فقط ساقهی مو تراشیده میشود. تیغی که با آن شیو میکنید، ساقهی مو را زاویه دار میبُرد و این احتمال را به وجود میآورد که مو به سمت داخل رشد کنند و برگردد، خصوصا اگر موها فردار باشند. نتیجهی موی زیرپوست مانده، التهاب و عفونت خواهد بود و تا زمانی که خارج نشود، مشکل برطرف نخواهد شد.
تنها مزیت شیو کردن این است که تیغ کشیدن روی پوست تا حدودی اثر لایه برداری دارد و میتواند سلولهای مردهی روی پوست را برداشته و پوست را نرمتر کند.
_اپیلاسیون با کرِمهای موبر
کرمهای موبر، جزو روشها موقتی اپیلاسیون هستند و تنها در سطح پوست میتوانند موها را از بین ببرند.
ضمنا احتمال برگشت مو به داخل پوست در این روش بسیار کم است.
عالی به نظر میرسد، اینطور نیست؟
بعضی از انواع موها در عرض مدتی که در دستورالعمل کرم آمده به طور موثر زدوده نمیشوند و برای همین فرد ممکن است کرم را طولانیتر روی پوست خود نگه دارد. با این کار شاید موها زدوده شده و اپیلاسیون انجام شود اما پوست هم میسوزد. پوستتان را بشناسید؛ اگر پوستتان حساس است شاید بهترین کار این باشد که برای اپیلاسیون از کرمهای موبر استفاده نکنید
_اپیلاسیون با موم انداختن یا وکس
موم انداختن هر بار که انجام میشود، لایهای از روی پوست را از بین میبرد. خصوصا کسانی که از موم برای نواحی اطراف چشمها استفاده میکنند باید بدانند که پوست نازک و حساس اطراف چشمها هیچ غدد چربی ندارد و باید شیوه ای که برای اپیلاسیون در این قسمتها به کار میبرید تا جایی که ممکن است ملایم باشد.
موم انداختن روی بدن مشکلی ایجاد نمیکند اما برای اپیلاسیون پوست صورت اصلا مناسب نیست.
کارشناسان توصیه میکنند خانمهایی که دچار بیماری رزاسه یا سایر بیماریهای التهابی پوست هستند، مانند پسوریازیس و اگزما، از موم به هیچ عنوان برای اپیلاسیون استفاده نکنند زیرا هر چند که موم انداختن باعث تضعیف رشد موی زائد میشود اما طی سه ماه تا شش ماه اول، رشد مو را تسریع میکند
_بهترین روش اپیلاسیون؛ لیزر
و اما بهترین و موثرترین شیوهی اپیلاسیون: لیزر موهای زائد. لیزرهای قدیمیتر میتوانستند به پوستهای تیرهتر آسیب بزنند و روی موهای روشن چندان موثر نبودند. اما لیزرهای مدرن امروزی به خوبی روی هر نوع پوست و مویی جواب میدهند.
بعد از اپیلاسیون با لیزر، مو در پوست باقی میماند اما بعد از چهار تا هشت روز میریزد. بسته به نوع لیزری که مورد استفاده قرار میگیرد، حتی ممکن است پوست تا حدودی جوانسازی هم بشود زیرا کلاژن جدیدی تشکیل میشود.
بنابراین اپیلاسیون با لیزر به عنوان شیوهای که هم موهای زائد را از بین میبرد و هم چین و چروکهای ریز پوست را محو میکند، بهترین و موثرترین روش اپیلاسیون است.
حدودا تا یکی دو روز بعد از اپیلاسیون با لیزر، پوست ناحیهی مورد نظر احساسی شبیه آفتاب سوختگی خواهد داشت. کمپرس سرد و مرطوب کردن پوست میتواند به تسکین آن کمک کند. اگر اپیلاسیون با لیزر در ناحیهی صورتتان انجام شده باشد، یک روز بعد میتوانید آرایش کنید مگر اینکه پوستتان تاول زده باشد. عادت کنید همیشه از ضد آفتاب استفاده کنید تا جلوی تغییرات در رنگ پوست لیزر شده را بگیرید. تاول زدن در اثر اپیلاسیون با لیزر بسیار نادر است اما بیشتر در افرادی که پوست تیرهتری دارند دیده میشود. سایر عوارض بالقوه شامل تورم، قرمزی و اسکار میشود.
آیا اثر اپیلاسیون با لیزر واقعا دائمی است؟
در کوتاه مدت خیر. لیزر، فولیکولهای مو را داغ میکند تا دیگر رشد موی جدید نداشته باشند.
این اتفاق، فولیکولهای مو را برای مدت کوتاهی در فاز خواب قرار میدهد که البته این مدت، خیلی طولانیتر از مدتی است که موی شیو شده یا وکس شده دوباره درمیآید. وقتی موها دوباره رویش میکنند، روشنتر و نازکتر و از نظر تعداد نیز کمتر خواهند بود.
درباره این سایت